📦 Vandaag besteld, zelfde dag verzonden
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Gemiddeld 4,7 score
💶 Betaal veilig achteraf & Garantie
📦 Vandaag besteld, zelfde dag verzonden

Is blauw licht schadelijk?

De gevaren van blauw licht

Beeldschermen: we ontkomen er niet meer aan. We besteden gemiddeld 2 uur per dag achter ons telefoonscherm en werken dagelijks met laptops, tablets en andere devices. Al deze apparaten stralen blauw licht uit, maar kunnen onze ogen daar wel tegen? Onderzoeken wijzen de gevaren van dit licht uit. Een blauwfilterbril kan deze gevolgen tegengaan.
 

Natuurlijk en kunstmatig blauw licht

De grootste bron van natuurlijk blauw licht is de zon. Zoals we allemaal weten brengt dit blauwe licht vooral voordelen met zich mee. We hebben de zon nodig om serotine aan te maken en wakker, opgewekt en energiek te blijven gedurende de dag.
Echter houdt hier de blootstelling aan blauw licht niet op. De gemiddelde dagelijkse schermtijd op je mobiele telefoon, bedraagt een ruime twee uur. Het grootste probleem met blauwlichtbronnen is dus de intensiteit. We staren immers niet direct naar de zon, maar focussen wel uren per dag op het blauwe licht van ons beeldscherm.

BLAUW LICHT SCHADELIJK?

Voorkom het met een bril.

Start met het dragen van een blauw filter bril tijdens het langdurig staren naar een beeldscherm. Het helpt je focussen, geeft je energie en zorgt voor minder visuele vermoeidheid gedurende de dag.

Wat blauw licht kán veroorzaken

Blauw licht wordt schadelijk wanneer we hier langdurig naar kijken. We bespreken kort de grootste gevaren van blauw licht en waarmee een blue filter bril je kan ondersteunen.


Slaapproblemen, ofwel slapeloosheid door blauw licht

Blauw licht vermindert de aanmaak van het slaaphormoon melatonine. Het blauwe licht van je device wordt door je hersenen geïnterpreteerd als daglicht, waardoor je in de avond niet slaperig wordt. Langdurige blootstelling aan beeldschermen kan daarom impact hebben op je slaapritme. Een blauwfilterbril filtert het licht, waardoor je ’s avonds op de juiste tijd melatonine aanmaakt.


Oogklachten

Mensen klagen regelmatig dat blootstelling aan kunstmatig licht leidt tot droge, vermoeide ogen. Deze oogklachten kunnen vervolgens weer resulteren in hoge spierspanning en hoofdpijn. Een bril met blauwe glazen gaat deze nadelige gevolgen tegen.

Netvlies aantasten

Een dierstudie heeft uitgewezen dat lang staren naar blauw licht kan resulteren in schade aan het netvlies. Een blauw licht filterbril kan irritatie aan het netvlies tegengaan door de ogen tot rust te brengen.

Bril tegen schadelijk blauw licht kopen?

Blauw licht filter bril – Computerbril – bbrl Model R – Grijs – Titanium

24,95

Blauw licht filter bril – Computerbril – Model S – Zwart – Titanium

24,95

Blauw licht filter bril – Computerbril – bbrl Model R – Roségoud – Titanium

24,95

Blauw licht filter bril – Computerbril – bbrl Model R – Zilver – Titanium

24,95
1.

Hoge kwalitiet brilen

Onze Blauw Filter brillen, ofwel Blue Filter brillen zijn van hoogwaardige kwaliteit. De monturen zijn van titanium en het glas is professioneel gecoat.

2.

Uniek & Herkenbaar

We hebben zowel unieke ontwerpen brillen, als herkenbare brillen. Onze monturen vershcillen per model en kleur wat deze uniek maken.

3.

Blue Light filter glas

Onze Blauw licht filter glazen zijn de beste in zijn soort - UV bestendig en anti-glare / anti-glans maken het kijkplezier.

Shopping cart

Sign in

No account yet?

Wij gebruiken cookies om je winkelervaring te verbeteren. Door bij ons online te winkelen ga je akkoord met ons Privacybeleid.
Start typing to see products you are looking for.